Sosyopark, sosyal bilimlerin imkânlarından istifade ile toplumsal alanda var olan kurum ve kuruluşları sosyal zaruretlerde katılımcı, paylaşımcı ve işbirlikçi bir yaklaşımla buluşturup, ortak bir çözümleme etrafında katkı oluşturur nitelikte bir araya getirmektedir.
Üniversiteler, Sosyopark’ın kendilerine oluşturduğu ekosistem sayesinde kamu, sivil toplum ve özel sektör kuruluşlarıyla işbirlikleri geliştirme imkânına kavuşmaktadırlar. Bu sayede eğitimde önemli bir alt yapı olan genel ve özel ilgi alanına ilişkin bilgi ve materyal elde etmekte; edindikleri materyali eğitim süreçlerine katabilmekte; bilgi ve materyal temini, araştırma yapma, proje geliştirme ve yürütme süreçlerine ilişkin kadro, mekân, finans ve zaman maliyetlerini azaltmakta; toplumsal ölçekte ortak çalışma ve işbirliği yapma kültürünü geliştirmektedir.
Kamu kurumları, Sosyopark işbirliğiyle, üstlendikleri görev alanına giren hizmetlerin üretimi öncesinin, üretim sürecinin ve üretim sonrasının sosyal yönlerini görmede bir üstünlük elde etmektedir. Sosyopark’ın sahip olduğu kadro ve bilgi birikiminden istifade ederek hizmet alanlaruyla ilgili çalışmalarını verimli bir şekilde yerine getirme kapasitesi itibariyle önemli avantajlar elde etmektedir.